Voorbij de Programmering: Leven vanuit Jezelf

Deel dit bericht

Heb je weleens echt gevoeld wie je was, helemaal los van alles? Jezelf kunnen bevrijden van de opgelegde kaders, ongeschreven regels en oordelen. Zodat je werkelijk kon voelen wat waar is voor jou.

Terug naar je eigen kern.

Laag voor laag je eigen bescherming van je afgepeld.
En met gepaste trots jouw unieke creatie onze wereld ingeslingerd.
De dualiteit weggevaagd met jouw kleurenpallet.

Hoe zou dat eruit zien?
De kracht van authenticiteit.

Er wordt veel over geschreven; authenticiteit; over staan voor wie je echt bent of je hart volgen. Maar dan wel graag met een mooi Instagram-filter eroverheen… Want echt authentiek zijn, echt je volle potentieel leven, die versie kan weleens keihard schuren met bestaande ideeën en concepten. Wat dan?

Velen die weleens een diepe meditatiesessie, ademwerk, of andere inzichtgevende ervaring hebben opgedaan, zullen bevestigen dat dat beeld heel anders is dan je van tevoren denkt. Het wijkt zo af van hoe wij nu als mensheid leven.

Het is vrij!
In verbinding.
En voorbij alle regels en patronen.

Er is dan bijvoorbeeld geen leider meer nodig, want we weten vanuit die verbinding met elkaar precies wat de volgende stap is. Die hoeft niemand meer te bedenken. Vanuit dit veld zijn, leven en creëren, dat is een wereld die bestaat, maar hier nog niet altijd zichtbaar is (zei ze optimistisch).

Hoe gaan we dit nou leven?

Want het is één ding om dit te voelen en te ervaren, en iets heel anders om het daadwerkelijk te gaan leven. Vooral in een maatschappij die beweert jou heel graag authentiek te willen zien, maar bij de eerste de beste authentieke glimp de hooivorken tevoorschijn haalt om jou geschrokken terug in de box te duwen.

Laat ze maar duwen; terug is sowieso geen optie meer, dus dan maar vol jezelf zijn, toch?

In mijn geval probeer ik eigenlijk alles in mijn leven, hier en nu, zo veel mogelijk te baseren op die verbinding met ons allen. Te voelen wat echt kloppend is, voorbij het bedenken. Dus volg ik altijd mijn impulsen, hoe onlogisch die ook mogen lijken. Om vervolgens echt altijd te mogen ervaren dat het de meest briljante ervaringen en ontmoetingen oplevert.

En ik laat me inspireren door anderen die ook durven, echt datgene in de wereld zetten dat klopt. Al staan ze daar met trillende lip en knieën, je voelt het als iemand echt is, zijn of haar boodschap waar is, authentiek.
Als ik zo iemand tegenkom dan ervaar ik weer hoe belangrijk het is om wel te durven, wel te delen, wel je kop boven het maaiveld uit te steken. Want door hun moed ontsteken zij weer andere innerlijke vuurtjes en voor je het weet laait een collectief gepassioneerd vreugdevuur hoog op.

Dus wees echt authentiek,
ook al schuurt het, is het spannend en doet het zelfs pijn.
Want door te delen, te experimenteren en te verbinden, ontstaat deze nieuwe werkelijkheid letterlijk voor onze ogen.

Let the magic begin!

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Je Hart Volgen

Voorbij de Programmering: Leven vanuit Jezelf

Heb je weleens echt gevoeld wie je was, helemaal los van alles? Jezelf kunnen bevrijden van de opgelegde kaders, ongeschreven regels en oordelen. Zodat je werkelijk kon voelen wat waar is voor jou.

Je Hart Volgen

Thuiskomen

Een thuis gevoel waar geen dak of muren van steen