Verlaat ‘t Speelbord

Deel dit bericht

Een ‘nieuw’ kabinet. Massale verontwaardiging. Je zou zeggen, nu is het zó duidelijk, hier komen ze niet meer mee weg. Maar al stampvoetend pakken we massaal de dobbelsteen weer op en lopen we weer een rondje op het speelbord mee.

Het is alsof je op 1e kerstdag gezellig een spelletje Monopoly ben begonnen en 3e kerstdag je neefje van tien alle straten heeft en jou nogmaals een lening geeft om de huur te betalen. En jij maar hopen dat je nog een keertje op start uitkomt. Het enige wat je dan te doen staat: het speelbord verlaten! Je hebt er niets meer te zoeken. Zolang je in zijn spel blijft rond dobbelen ben je verloren. Jij zal steeds meer frustratie voelen en hij zal altijd winnen! Het wordt tijd om hem te feliciteren met zijn winst en gezellig in de keuken te gaan staan met de mensen die het bord allang verlaten hebben.

Goed, terug naar de realiteit van vandaag. Een wereldtoneel, gedomineerd door overheden en grote corporate bedrijven waar we dezelfde machteloosheid voelen. Rond gedobbeld worden. Maar ook in deze realiteit kunnen we dat speelbord verlaten. We hoeven niet met dat spel mee te doen! Dat is volgens mij de uitnodiging. Ik bedoel, hoeveel gekker moet het nog worden voordat we die dobbelstenen op t bord smijten en besluiten iets anders te gaan doen?

En ik snap het hoor. We hebben geen idee. Geen idee hoe we eruit moeten stappen. Hoe dan wel de wereld vorm te geven. Maar dat betekent niet dat het niet kan. Het vraagt ‘enkel’ om een portie moed, nieuwsgierigheid naar het onbekende, werkelijk verbinden met elkaar, een diep verlangen durven toelaten en een hang naar avontuur. Want een avontuur, dat gaat het zeker worden!

We zijn immers geconditioneerd. Door onze opvoeding, opleiding, de media, familie, vrienden. Een krap pak waarin we met dichtgeknepen kelen door het leven wandelen. We denken daardoor dat het niet anders kan. Maar niets is minder waar!

Als je werkelijk even stil gaat zitten, voel je dan echt dat dit ons maximum is als mens? Dat we niet beter kunnen dan wat we nu in de wereld zien? Nee toch? Dan voel je toch dat er zoveel meer mogelijk is. Dat we verlangen naar een wereld van authenticiteit, verbinding met elkaar, waarin we werkelijk creëren om een bijdrage te leveren en de talenten in onszelf gaan bekrachtigen. Weg uit de uniformiteit & comateuze consumerende levensstijl!

Het wordt dus tijd.
Tijd om onszelf te bevrijden uit onze beperkende gedachtes en overtuigingen. We moeten ontworstelen en op onderzoek uit. In onszelf dus! Want als jij weer gaat ervaren dat ons potentieel als mensheid oneindig veel groter is zul je hier steeds meer naar gaan verlangen, kan dat innerlijke vuur niet meer gedempt worden en zul je sluimerende vonkjes om je heen spontaan laten ontbranden. Dan kunnen we op deze gedeelde passie weer diep met elkaar verbinden, zijn we gezamenlijk oneindig krachtig en dan, dan gaan we het leven weer werkelijk leven.

Let the magic begin!

Volg mij ook via Telegram: t.me/tessasmitsNL

————————-

Photo by Aedrian on Unsplash

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Uncategorized

Ik wil ook een Marcel!

Afgelopen weekend, een signeersessie,op deze foto staat mijn lief, hoe