Deel dit bericht

De schilderijen rollen momenteel mijn penseel uit. Het is soms niet bij te houden. Er komen wel tien nieuwe ideeën per dag. Alsof er een uitgang gevonden is voor deze doeken en ze nu van gekkigheid niet weten hoe snel ze de wereld in moeten.

Opeens ontstaan daar allemaal beelden van vrouwen in combinatie met geometrische vormen. Ik voel kracht, nieuwe tijd. De geometrie lijkt informatie te bevatten over een nieuwe manier van leven, kijken, ervaren. Dit is wat er ook al is.

Ik blijf het een enorm fascinerend proces vinden. Creatie, kunst maken. Ik verzin het zelf niet, het komt gewoon, ontstaat terwijl ik creëer, ik heb me ‘slechts’ te openen en in overgave te durven creëren.

De mensen die mij al een tijdje volgen weten dat ik jaren heb ‘gedot’; druppel voor druppel schilderijen heb gemaakt. Sommige hebben me letterlijk jaren gekost! Ik heb vaak gevoeld dat het tijd werd om te switchen maar dan lukte het niet, voelde ik het niet en kwam ik weer terug bij de dots. Het is niet te bedenken of te sturen.

Want nu, tijdens een fase van griep, wat een enorme transformatie met zich meebracht kwam opeens alles bij elkaar. De geometry waarmee ik al jaren werk, de kleurencombinaties waar ik zo van hou en de verftechnieken waar ik voor mijn gevoel vruchteloos mee heb lopen oefenen voor jaren, niets is minder waar 😉 En dan lijkt het vanuit het niets ontstaat het. Dat waarvan ik altijd voelde dat het de bedoeling was maar ik wist niet hoe.

Oh ja en voor de dot liefhebbers, er is nog één doek waar ik al een jaar mee bezig ben, volledig van goud, die komt er wel nog aan…

Fijne zondag!

——

Ben je geïnteresseerd in mijn kunst? Om iedereen een eerlijke kans te geven communiceer ik mijn nieuwe schilderijen die te koop zijn altijd eerst via de nieuwsbrief. Je kunt je hier aanmelden >

 

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Uncategorized

Ik wil ook een Marcel!

Afgelopen weekend, een signeersessie,op deze foto staat mijn lief, hoe