reacties van de lezers

reviews boek

Hieronder vind je alle reacties en reviews die mijn lezers mij via alle mogelijke kanalen hebben toegezonden. Je kunt jouw reactie ook met mij delen door te mailen naar info@tessasmits.nl

Heb jij het boek nog niet gelezen en kun jij je nieuwsgierigheid niet meer bedwingen? Koop dan hier jouw exemplaar >

Soenie
Lees verder
Het boek las als een trein, ik heb het in enkele dagen tijd en met grote nieuwsgierigheid uitgelezen. Met veel zelfrelativering en een grote openheid beschrijft Tessa haar persoonlijke zoektocht naar 'zichzelf'; wat er haar werkelijk gelukkig maakt en de obstakels die ze daarbij tegenkomt. Ik vond het verfrissend om zo'n eerlijk verslag van haar ondernemersverhaal te lezen en de vrolijke energie die van het boek uitgaat raakte bij mij ook een snaar. Zeker aan te raden.
ArtLover
Lees verder
Bewonder Tessa hoe bevlogen en gepassioneerd ze is. In het boek wordt heel duidelijk beschreven hoe haar rijzende ster ook zo snel door omstandigheden onder druk komt te staan. Hoe hard ze vocht tot uitputtend toe, lichamelijk en geestelijk. Om uiteindelijk los te laten, wat uiteindelijk leid tot het zichzelf terugvinden en alles om te zetten in positieve energie! Een prachtige en openhartige vrouw en bezield kunstenares!
Werner
Lees verder
Prachtig boek! Dit boek heeft mij belangrijke aanvullende inzichten gegeven. Het is een ‘ruw’ verhaal van hoe het er in het leven kan aan toegaan. Staat bij mij in de top 3 van boeken die ik ooit heb gelezen.
Mariette
Lees verder
Ik vind het een goed geschreven boek. Een naam onderwerp en toch leuk om te lezen. Ongelofelijk hoe banken met mensen omgaan, petje af voor jou Tessa, je kunt jezelf ten aller tijden in de spiegel aankijken.
GMJ Hamers
Lees verder
Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Het is erg persoonlijk geschreven waardoor je een klik met de hoofdpersoon krijgt. Pieken en dalen van een startende ondernemer, keihard knokken en dan toch.... inspirerend en levenslustig boek.
Marcha
Lees verder
Het is een leuk en makkelijk in je op te nemen boek wat je in sneltempo uit wil lezen omdat je nieuwsgierig wordt hoe het haar verder vergaat in het leven. En de verrassende keuze die ze soms maakt slepen je mee het verhaal in.
Marja
Lees verder
Geweldig In een dag uitgelezen. Zo pakkend geschreven. Duidelijke verhaallijn. Vooral realistisch en zeker niet sentimenteel, maar heel herkenbaar. Vol doorzettingsvermogen en een volgend deel zou ik direct weer aanschaffen!
Sonny
Lees verder
( lekker ) Boeiend Zeer herkenbaar voor iedereen met een soortgelijke ervaring. Prachtig verwoord waardoor het uitnodigt om in 1 keer uit te lezen. Relatief happy end waardoor je er een positief gevoel aan over houdt. Zeker een boek om aan te schaffen en op het nachtkastje te zetten van degenen die bij jou komen logeren. Gegarandeerd dat ze er de volgende ochtend behoorlijk slaperig uitzien ! Een aanrader dus !
Elise
Lees verder
In een ruk uitgelezen. Inspieren en deels herkenbaar. Wanneer je de stap zet (gedwongen door omstandigheden of omdat je het gewoon durft) en je eigen hart volgt om te doen waar je echt in gelooft dan opent het Universum zich. Wonderbaarlijk maar waar net zoals Tessa heeft meegemaakt en zo treffend schrijft in dit aanstekelijke en meeslepende boek. Zonder meer een aanrader, als was het alleen al dat er weer een zaadje wordt geplant om mensen het sprankje van het idee mee te geven hoe het ook anders kan in deze wereld, in dit leven...
Anoniem
Lees verder
Pageturner. Onderhoudende inkijk in hoe Tesa haar rollercoaster ervaring met haar eigen bedrijf heeft beleefd. Fantasierijk. Meeslepend en goede verhaallijn.
Evelien
Lees verder
Fijn boek. Leest snel en soepel. Voor mij is het thema zeer herkenbaar. Van hoofd naar hart. Echt vanuit jezelf keuzes maken waar je gelukkig en blij van wordt. Leuk ook dat Tessa gewoon nog te volgen is via FB om af en toe een update te krijgen over hoe het nu met haar gaat!
Charly
Lees verder
Hi Tessa, in 1x je boek gelezen. Heerlijk realistisch en een herkenbaar op vele vlakken. Leef lekker daar in Malaga! Heel fijn om te lezen.
Elise
Lees verder
Dé opsteker van deze tijd In een ruk uitgelezen. Inspireren en deels herkenbaar. Wanneer je de stap zet (gedwongen door omstandigheden of omdat je het ‘gewoon’ durft) en je eigen hart volgt om te doen waar je écht in gelooft dan opent het Universum zich. Wonderbaarlijk maar waar net zoals zoals Tessa het heeft meegemaakt en zo treffend schrijft in dit aanstekelijke en meeslepende boek. Zondermeer een aanrader, al was het alleen al dat er weer een zaadje wordt geplant om mensen een sprankje van het idee mee te geven hoe het ook anders kan in deze wereld, in dit leven…
Mirjam
Lees verder
Geweldig boek over hoe je hart je nooit in de steek laat. En dat er lef voor nodig is om je door alle – deels zelf opgelegde – blokkades heen te worstelen. Heel vlot en grappig geschreven. Ook een beetje confronterend, niet zozeer naar mijn eigen keuzes maar vooral omdat ik nooit zo in de gaten heb gehad hoe Tessa zich heeft gevoeld tijdens haar studie, terwijl ik daar zelf ook bij was. Een paar stukjes uit het boek vond ik wat generaliserend en dus een tikkeltje irritant, want niet alle mensen die in een grote kantooromgeving werken zouden ‘veel liever ergens anders willen zijn’. En niet alle directeuren hebben na het lezen van dikke rapporten de ‘connectie van een doperwt’. Gelukkig maar! Dat was natuurlijk het fictiedeel;) Ik heb ontzettend van je boek genoten en denk dat je veel mensen met deze inkijk in jouw persoonlijke reis zult inspireren. Mij in ieder geval wel. Ik hoop op een Deel 2!
Peter
Lees verder
Ik heb het boek direct na de uitgifte gelezen. Het is pakkend, ontroerend en leerzaam verhaal van een jonge vrouw die snel leert en een volledige transformatie ondergaat. Van hardwerkende in een bedrijf, naar zelfstandigheid en vervolgens naar een prachtige kunstenares. Ze schrijf mooi, ze leeft mooi, ze schildert heel mooi..... ze is gewoon mooi. Een leerzaam en leuk boek voor iedereen die een persoonlijke ontwikkeling zit of voor elk persoon die er aan denkt om zelfstandig ondernemer te worden.
Karin
Lees verder
Het is zo heerlijk als mensen naar zichzelf durven te kijken in complete eerlijkheid. Alle kwaliteiten en tekortkomingen laten zien. Tessa kan dat ontwapenend eerlijk. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Vederlicht, ondanks het zware onderwerp. Dit boek geeft vertrouwen in het leven. Datde dingen gebeuren met een reden. Ik volg Tessa nu op Facebook en via haar nieuwsbrieven. Het is zo inspirerend hoe ze met vallen en opstaan haar levenspad blijft volgen. Hoe het leven zich ontvouwt als je bereid bent te luisteren. Grote aanrader!
Linda
Lees verder
Eerlijk en uit het leven gegrepen. Tessa geeft ons een ontwapende inkijk in het dynamische ondernemersleven dat ze heeft geleid. Boeit van kopt tot staart door de verrassende wendingen. Ik verheug me nu al op het vervolg.
N.Warning
Lees verder
Prachtig boek wat je in een ruk uit wilt lezen. Over het vinden van je eigen kracht om vanuit een minder positieve situatie een nieuw inspirerend, passievol en gelukkig einde voor jezelf te definieren! Leerzaam, ontroerend en ECHT.
Hein
Lees verder
Wat een geweldig geschreven boek over ondernemen, businessmodellen, aflossen van je schulden, keihard knokken en ellendige bank snotneuzen! Mooier wordt een faillissement niet meer beschreven. En ... nuttige informatie voor startups en ondernemers, lezen dat boek!
Tom
Lees verder
Openhartig en kwetsbaar relaas van een onderneemster pur sang. Vlot en met humor geschreven en leest dus lekker weg. Verbaas je over en laat je inspireren door haar doorzettingsvermogen, flexibiliteit en haar visie op werk en leven. Tessa zet je aan het denken over alles wat je tot dan toe voor normaal of waar hebt aangenomen. Haar zoektocht naar het leven dat ze wil leiden is bewonderenswaardig. Aanrader.
Diane
Lees verder
Heerlijk in één dag uitgelezen, ik kon niet meer stoppen..!. Leuke manier van schrijven, heel open petje af voor deze powervrouw.
Isolde
Lees verder
Vlot geschreven, leest lekker weg. Het verhaal zet je wel aan het denken over ondernemen, lenen bij de bank en de (krediet) crisis.
Anoniem
Lees verder
Failliet mooier wordt het niet Van succes als ondernemer; via faillissement; naar uiteindelijke invulling van lang gekoesterde wens. Weerspiegeling van mijn leven.
Anoniem
Lees verder
Een dappere vrouw, bang om failliet te gaan komt uiteindelijk de realiteit nder ogen en het laat leven van zekerheden los om haar kunstenaarshart te kunnen volgen. Mooi dat bezieling zo sterk is! Inspirerend om te lezen hoe Tessa de hobbels op het pad naar het onbekende neemt. Een boek met een lach en een traan, die je niet weg wilt leggen, maar in een keer uitleest.