Ondernemen vanuit intuïtie wordt rijkelijk beloond!

Deel dit bericht

Het vraagt om moed en loepzuivere eerlijkheid naar jezelf om te kunnen ondernemen vanuit je hart, je intuïtie te volgen en echt in verbinding te gaan met de ander. Maar als je dit durft wordt het gegarandeerd rijkelijk beloond!

Niet je gevoel volgen zorgt ervoor dat je angst voelt, onzekerheid, want je weet immers niet of het klopt wat je doet, je hebt je kompas uitgezet. Dan kun je maar één ding doen, controle houden! Je gaat samenwerkingen helemaal dicht timmeren met afspraken. Je zet jezelf ter bescherming achter een masker. Conflicten beantwoord je door er me een gestrekt been in te gaan. En werken wordt zwaar, heel zwaar! Chronische vermoeidheid is het gevolg. Werken kan ook energie kan geven, het is echt niet de bedoeling dat je aan het eind van de dag enkel energie over hebt voor Netflix…

Laat je verrassen door wat er wil ontstaan.

Als je het aandurft om die ander gewoon weer als mens te zien, gelijkwaardig, ervan uitgaande dat jullie beide iets moois willen creëren. Als je op zoek gaat naar dat wat jullie verbindt en elkaar versterkt dan wordt het pas echt interessant. Dat vraagt om overgave en jezelf de vrijheid geven; geen controle willen uitoefenen en niet de boel naar je hand willen gaan zetten. Wellicht dat de samenwerking een hele andere kant opgaat dan je van te voren had bedacht. Eén die jullie beide écht past. Daar zit het goud, daar kan het oneindig stromen. Laat je verrassen door wat er wil ontstaan. Zo kan dat betekenen dat de ene klant je een mooie opdracht oplevert en de andere een samenwerking waar geen geld wordt uitgewisseld. Dat je een klant doorstuurt naar een ander omdat je weet dat die de klantvraag beter kan beantwoorden of dat je een klant vertelt dat zijn vraag niet de juiste vraag is en daarmee de opdracht teruggeeft.

Het zijn alleen spannende momenten als jij denkt dat je hiermee jezelf tekort hebt gedaan, als je angst voelt over je inkomsten, als je denkt dat je ‘oneerlijk’ moet zijn om te kunnen ‘overleven’. Ik garandeer je dat als je altijd oprecht bent in wat je voelt, in het moment met die klant, dit altijd wordt beloond. Niet altijd door die ene klant waar je dan niet de opdracht krijgt! Maar door dat wat er op volgt, door wat je in beweging hebt gezet. En dat vraagt om vertrouwen!

Elke keer als ik in een situatie terecht kwam dat ik “nee” moest zeggen tegen een klant voelde ik die spanning. Maar elke keer weer kon ik achteraf zien hoe ik hiermee ruimte had gemaakt voor iets anders dat in beweging werd gezet. Een nieuwe klant die wel klopte, diende zich dan bijvoorbeeld een week later aan. Of door de vrije tijd kon ik ineens uitgebreid een samenwerking met iemand bespreken die later heel veel nieuwe klanten opleverde.

Is het dan in de tussentijd spannend? Nou soms echt wel! Zeker als ik het geld wel heel erg goed kon gebruiken (want daar gaat het dan toch meestal over, die angst). Maar nooit, echt helemaal nooit heb ik spijt gehad van zo’n beslissing. Andersom wel! Als ik het tegen beter weten toch deed, ach deze ene klant voelt niet helemaal ok maar ik doe het toch, meestal goed pratend omdat het toch inkomsten was…… Die klant kostte me dan uiteindelijk alleen maar! Want omdat het niet stroomt (en dat voelde je ergens al aan) wordt het een stroperige opdracht, zit je zelf ook niet lekker in je flow, duurt het vele malen langer, komen er onverwachte kosten, wordt er slecht betaald.

Je Intuitie Is Soms Fluisterend Zacht

Je intuïtie is niet iets dat aan de zijlijn staat te schreeuwen. Het meestal iets dat in je oor fluistert, een onbestemd gevoel in je buik, een rilling. Meestal kan je er ook niet echt een vinger op leggen wat er niet klopt maar je voelt het wel. Dat is misschien wel het moeilijke, je kunt het niet analyseren of bewijzen, iets dat je hoofd op dat moment wel graag wilt. Je gaat immers ‘Nee’ zeggen tegen die opdracht!

Toch klopt het altijd. Probeer het maar eens uit, geef jezelf de kans een maand lang uit te proberen wat er gebeurt als je je intuïtie gaat volgen. Voel na elk gesprek eens bewust na wat die persoon of die opdracht met je doet. Neem beslissingen op basis van dit gevoel zonder het helemaal kapot te analyseren en laat je verrassen door wat er allemaal in beweging wordt gezet. Geloof me dat is meestal niet iets dat jij nu aan het bedenken bent en dan wordt het pas echt leuk!

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten