Niet iedereen is een ondernemer, vrijheid vind je op 100 miljoen manieren.

Deel dit bericht

De denkfout die veel mensen maken: ik wil meer vrijheid dus ik ga ondernemen. Want ja het klopt, als ondernemer kun je je eigen tijd indelen, jij bepaalt met wie je wel of niet werkt en wat je doet. Ultiem vrij toch?

 

Vrijheid

Vrijheid, een collectief verlangen lijkt het wel. Vrijheid om meer jezelf te zijn. Om in een moeiteloze energie te creëren. Jezelf in de wereld te zetten. Terecht verlangen trouwens, ik geloof dat als we allemaal de vrijheid zouden voelen om ons hart te volgen, onze talenten en passie in de wereld te zetten, dit een enorme impact op onze maatschappij zou kunnen hebben.

Die vrijheid zit hem niet persé in veel geld of een onderneming beginnen. Ja, ze kunnen er fijn aan bijdragen als het bij je past maar de echte vrijheid zit hem in jouw eigen gedachtewereld. Hoe vrij mag jij van jezelf zijn? Welke overtuigingen houden jou tegen in je leven. Wat denk jij dat er allemaal wel of niet mogelijk is? En welke paden en mogelijkheden sluit je daarmee af voor jezelf?

Ondanks dat ik zelf een enthousiaste ondernemer ben en vaak ondernemers coach betekent dat niet dat het ondernemerschap heilig is voor mij. Dat zou immers alweer een kader op zich zijn. Ik ben vooral benieuwd naar de persoon waar ik mee spreek, nieuwsgierig naar zijn of haar passie en talent. Maar pas op, ergens goed in zijn betekent niet automatisch dat dat is wat je het allerliefst zou willen doen. Je moet er echt van ‘aan’ gaan, want daar zit de magie, daar gaat het altijd stromen.

Dat is niet voor iedereen even duidelijk van te voren maar als het moment daar is dan is het zowel voor mij als die ander glashelder; kippenvel op de armen en tintelingen overal. Dan weet je gewoon: dit is het, dit is mijn antwoord en dit mag ik volgen.

 

Afstemmen

Als je eenmaal dat gevoel te pakken hebt kun je jouw hele zijn daarop afstemmen. Dat kan bijvoorbeeld aan het begin van de dag in een meditatie, een schrijfmoment of een ander ochtendritueel dat bij je past. Daarnaast wordt er actie van je verwacht. Mensen vergissen zich nog weleens in de ‘wet van aantrekkingskracht’ alsof je een wens uitspreekt en daarna komt het allemaal zo aanwaaien. Je zult in beweging moeten komen. Het mooie is wel: dat kun je niet fout doen! Hoe fijn is dat. Je hoeft alleen maar een stap te zetten. Of dat nu een bezoek aan een netwerkbijeenkomst of een belletje naar een oud klant is. Het maakt werkelijk niet uit. Al vertel je je grote droom aan de bakker! Als je maar gaat uitspreken wat je wilt. Zolang die begin intentie voor jouw klopt wordt het steeds gemakkelijker om je open te stellen voor het onbekende, dan begin je plezier te krijgen in het leven dat werkelijk voor je ogen ontrafelt wordt en word je steeds nieuwsgieriger naar wat er allemaal nog meer kan gebeuren. De sky wordt de limit!

En of dat nu als ondernemer, in loondienst, vrijwilliger is of een combi van alles het maakt niet meer uit! Als jij kan voelen; hier kom ik helemaal tot mijn recht, hier word ik elke dag superblij van. Dan ben je er al.

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Uncategorized

Ik wil ook een Marcel!

Afgelopen weekend, een signeersessie,op deze foto staat mijn lief, hoe