Keihard Buiten De Lijntjes Kleuren

Deel dit bericht

Heb je weleens echt gevoeld wie je was, helemaal los van alles? Ben je voorbij de overtuigingen en ideeën kunnen gaan, die geprogrammeerd zijn door jouw omgeving, opvoeding, etc.? Is het je gelukt om in contact te komen met je ware zelf? Met het oneindige potentieel van ons als mensheid?

We spreken vaak over authenticiteit; over staan voor wie je echt bent of je hart volgen. Maar dan wel graag met een mooi Instagram-filter eroverheen… Want echt authentiek zijn, echt je volle potentieel leven, die versie kan weleens keihard schuren met bestaande ideeën en concepten. Wat dan?

Velen die weleens een diepe meditatiesessie, ademwerk, plantmedicijn of psychedelica hebben ervaren, zullen bevestigen dat dat beeld heel anders is dan je van tevoren denkt. Het wijkt zo af van hoe wij nu als mensheid leven.

Ik zal een poging wagen mijn eigen ervaring in woorden te vertalen…

Tijdens de ceremonies die ik heb bijgewoond, is er altijd een terugkerend thema. Naast de intens prachtige kleuren en beelden, die inspiratie bieden voor miljoenen kunstwerken, voel ik ook altijd hoe ongelofelijk krachtig onze verbinding met elkaar is. Een concept waar veel spirituele goeroes mee rondlopen, maar tijdens dit soort sessies echt gevoeld kan worden. Het biedt een inkijkje in wat het potentieel van deze verbinding is. Dat we in staat zijn om voorbij alle regels en patronen werkelijk met elkaar te creëren. Als je voelt dat je in een veld bent met alles en iedereen, als het ware opgaat in die ene energie en je daaraan durft over te geven aan wat klopt (niet wat jij bedenkt), dan ga je creëren vanuit het veld, dienend aan het grotere geheel.

Er is dan bijvoorbeeld geen leider meer nodig, want we weten vanuit die verbinding met elkaar precies wat de volgende stap is. Die hoeft niemand meer te bedenken. Vanuit dit veld zijn, leven en creëren, dat is een wereld die bestaat, maar hier nog niet altijd zichtbaar is (zei ze optimistisch). Voor mij is dit sinds deze ervaringen zo helder, 100% waar en kloppend.

Ik heb weleens tijdens een ceremonie huilend uitgeroepen: “De wereld kan zoveel mooier; wat hebben we er een saaie boel van gemaakt!” Je zou er bijna depressief van worden als je dan weer ‘bijkomt’ en ziet dat dit het is waarmee we het moeten doen.

Het lijkt dan mijlenver uit elkaar te liggen, maar ook dat is maar een overtuiging. Want deze verandering voor de mensheid gaat over ‘energie & verbinding’, iets dat helemaal niets te maken heeft met de regels en wetten van deze realiteit. Het kan dus ook opeens 100% kantelen. Dan is het er gewoon!

Dat is misschien ook wel het meest spannende; mijn ratio is nog weleens in opperste staat van verwarring, maar bij elke ceremonie of sessie wordt dit gevoel sterker en sterker. Er is op een gegeven moment echt geen weg meer terug. Dit is zó waar! Ik weet gewoon dat dit klopt.

Oké, en nu?!

Want het is één ding om dit te voelen en te ervaren, en iets anders om het daadwerkelijk te gaan leven. Vooral in een maatschappij die beweert jou heel graag authentiek te willen zien, maar bij de eerste de beste authentieke glimp de hooivorken tevoorschijn haalt om jou geschrokken terug in de box te duwen.

Laat ze maar duwen; terug is sowieso geen optie meer, dus dan maar vol erin, toch?

In mijn geval probeer ik eigenlijk alles in mijn leven, hier en nu, zo veel mogelijk te baseren op die verbinding met ons allen. Dus volg ik altijd mijn impulsen, hoe onlogisch die ook mogen lijken. Om vervolgens echt altijd te mogen ervaren dat het de meest briljante ervaringen en ontmoetingen oplevert.

Daarnaast voel ik tot in mijn tenen dat ik de twijfelachtige eer heb om deze ervaringen te delen via mijn schrijven en schilderen. En eigenlijk dat ik dat ook moet doen via video of in real life op een podium, maar dat laatste negeer ik al een aantal jaar.

Totdat ik dan zelf weer iemand online of in real life tegenkom die wel durft en echt datgene in de wereld zet dat klopt, dan ervaar ik weer hoe belangrijk het is om wel te durven, wel te delen, wel je kop boven het maaiveld uit te steken. Hoe bekrachtigend dat is, belangrijk ook voor onze verschuiving. En dan voel ik zelf ook weer die roep vanuit het diepst van mijn cellen omhoogkomen.

Wees echt authentiek, own it! Ook al schuurt het, is het spannend en doet het zelfs pijn.

Het is zo belangrijk dat we allemaal gaan delen wie we werkelijk zijn en onze echte waarheid delen. Want door te delen, te experimenteren en te verbinden, ontstaat deze nieuwe werkelijkheid letterlijk voor onze ogen.

Let the magic begin!

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Uncategorized

Ik wil ook een Marcel!

Afgelopen weekend, een signeersessie,op deze foto staat mijn lief, hoe