Kan ik een website bouwen zoals ik een schilderij maak?

Deel dit bericht

In complete vrijheid werken, volledig mijn intuïtie en creativiteit kunnen volgen, dat zijn voor mij de randvoorwaarden om echt iets geniaals te kunnen maken. Jarenlang heb ik gedacht dat dat niet mogelijk was in een commerciële omgeving en besloot ik zelfs helemaal te stoppen met mijn marketing & webdesign werk. Ik stortte me volledig op het kunstenaarschap. Immers daar kon ik in alle vrijheid creëren, daar kon ik helemaal mezelf zijn en in volledige overgave werken. Totdat ik de vraag kreeg van een opdrachtgever die openstond voor alles wat ik wilde als ik haar website maar zou willen maken. Ze wilde me alle vrijheid geven die ik nodig had. Kon ik een website maken zoals ik een schilderij maakte?

Ik vroeg haar om met mij een experiment aan te gaan. Ik zou met haar gaan bespreken wat ze in de wereld kwam zetten, beelden, woorden en kleuren die bij ons beide te binnen schoten noteerde ik en zo brainstormde we vrij over haar missie. Ik ging aan de slag met een eerste opzet. En hierin gebruikte ik dezelfde werkwijze, ik zou in korte tijd een eerste opzet maken, de home; haar verhaal, de kern. En als dat zou passen gingen we daar door op bouwen. Maar! Als dat niet zou passen dan zouden we stoppen en was ze me niet verschuldigd.

Ja precies, ik besloot risico te lopen met deze werkwijze, ik bedoel een eerste opzet van een website die iemand niets vindt, die kan ik niet aan iemand anders verkopen. Het werk zou ik dan voor niets hebben gedaan. Maar ik wist inmiddels dat om echt iets moois te kunnen maken het van levensbelang was dat ik mijn vrijheid kon behouden.

Vertrouwen & in verbinding met je klant

Een risico trouwens dat helemaal niet zo groot is als ik werkelijk in verbinding ben met de ander. Dan kon ik haarfijn aanvoelen waar het wel of niet ging werken. Ik moest dus echt gaan vertrouwen op mijn eigen intuïtie en oprecht met de ander in gesprek blijven. En altijd eerlijk blijven; nooit vanuit financieel gewin dan toch maar een opdracht aannemen of doorgaan op iets waar het niet goed voelde.

En daar heb ik geen spijt van gehad! Inmiddels ben ik een aantal jaar verder waarbij ik puur op deze manier heb gewerkt. Ik heb maar één keer gehad dat ik zelf voelde; dit wordt hem niet waarop ik de opdracht (na 8 uur werken) terug heb gegeven zonder iets in rekening te brengen. Inmiddels is dat een hele goede klant geworden op een heel ander gebied.

Maar naast het ‘ondernemers’ resultaat is er nog een veel grotere beloning: ik heb mezelf een werkwijze cadeau gedaan waarmee ik trouw kan blijven aan mezelf, dichtbij mijn gevoel kan blijven en altijd oprecht kan blijven. Iets dat ik altijd zo belangrijk heb gevonden maar door een verkeerde prioriteit (zekerheid, geld) dacht niet te kunnen in een zakelijke relatie. Dat wat ik altijd al voelde wordt bevestigd: als je gaat voor de verbinding, voor het volgen van je hart en intuïtie, word je rijkelijk beloond!

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Je Hart Volgen

Voorbij de Programmering: Leven vanuit Jezelf

Heb je weleens echt gevoeld wie je was, helemaal los van alles? Jezelf kunnen bevrijden van de opgelegde kaders, ongeschreven regels en oordelen. Zodat je werkelijk kon voelen wat waar is voor jou.

Je Hart Volgen

Thuiskomen

Een thuis gevoel waar geen dak of muren van steen