Gedver Zoomen, Telefonisch Valt Juist Alle Onzin Weg!

Deel dit bericht

Al jaren voordat de Corona Cowboy zijn intree deed besloot ik vanuit het zonnige Spanje met Nederlandse klanten te gaan werken. En als ik iets nooit gedaan heb, dan is het Skypen of Zoomen. Mensen denken altijd dat om contact te kunnen maken met iemand die ze niet kennen, ze diegene moeten zien. Ik kan je uit ervaring vertellen, er gebeurt veel meer als je dat niet doet!

Als je belt, heb je maar een ding te doen; luisteren. Werkelijk horen wat die ander zegt. En omdat er voor de rest helemaal geen afleiding is gaan al mijn voelsprieten naar exact dat, wat die ander me vertelt en vooral niet zegt.
Want dat is het mooie; echt luisteren betekent dat je kunt horen en voelen wat klopt, wat wringt, wat spannend is voor die ander of waar overheen gepraat wordt, waar het stokt en waar het stroomt.

Maskers, politieke correctheid en schaamte vallen veel gemakkelijker weg door de telefoon. Want je schaamrood kan ik niet zien, dus vertel jij veel sneller waar je eigenlijk naar verlangt in het leven en waar je stiekem al jaren van droomt om in de wereld te gaan zetten.

En dan gebeurt het, in een onbewaakt moment komt daar opeens dat wat diep van binnen liep te broeien maar tot nu toe nog geen zuurstof kreeg. Woorden stromen opeens als heet kolkend lava uit je mond en als bij mij het kippenvel een meter hoog op mijn armen staat hoor ik aan de andere kant van de lijn: oh mijn god ik krijg kippenvel op mijn armen. Bam! Aan! Altijd dat moment dat we beide die schokgolf voelen, de energie even piekt voelen we ook op 2500 km afstand allebei hetzelfde. AAN! Diegene gaat AAN op dat wat onbewust zijn leven lang eigenlijk gezien, gehoord en geleefd wil worden.

Geloof me als jij dit gesprek tijdens een zoom meeting probeert te voeren terwijl je beeld al haperend een pluk haar vertoond dat recht bovenop je hoofd staat terwijl je afgeleid bent door de geiten die achter mij over de berg lopen, dan komen we daar nooit. Daar waar het eigenlijk allemaal om draait, dat stuk waar alle onzin wegvalt en we gewoon kunnen zijn.

Heerlijk he?! Dus probeer ter afwisseling die goede vriendin eens te bellen i.p.v. te zoomen. En luister naar wat je echt hoort en voelt. Word nieuwsgierig naar die persoon aan de andere kant van de lijn. Verbinden op een ander niveau dan je gewend bent en voor je het weet beland je van uitgedroogde koetjes en kalfjes in een oase van echte gesprekken met diepgang en werkelijke verbinding.

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Je Hart Volgen

Voorbij de Programmering: Leven vanuit Jezelf

Heb je weleens echt gevoeld wie je was, helemaal los van alles? Jezelf kunnen bevrijden van de opgelegde kaders, ongeschreven regels en oordelen. Zodat je werkelijk kon voelen wat waar is voor jou.

Je Hart Volgen

Thuiskomen

Een thuis gevoel waar geen dak of muren van steen