Deel dit bericht

Het is een gegeven: als we vol in onze angst zitten dan wordt het denken automatisch teruggebracht tot een heel krap hokje vol aannames om maar grip te blijven houden op de situatie. Handig, als je in een split second moet beslissen of je de boom inklimt of verder rent als die leeuw op je afspringt maar aangezien onze bedreiging geen wild dier maar een op hol geslagen maatschappij is wordt er eigenlijk iets anders van je verlangt. Namelijk, juist weg uit dat hokje.

Dat is misschien wel de grootste uitdaging van deze tijd. Je bevind je in een situatie waar je 24/7 in een staat van angst wordt gehouden. Maar wat je nodig hebt is een ontspannen systeem dat even een stapje terug kan doen en het groter geheel kan bekijken.

Complot of Incompetentie

Even voor de goede orde, ik ben niet perse een enorme complot denker, ik denk eerder dat het incompetentie is waar we nu als maatschappij tegenaan lopen (en ik weet niet wat erger is ;-). Want we zijn tot nu toe als mensheid nog nooit op het punt aangekomen dat we het uit nieuwsgierigheid eens anders zijn gaan doen. Dus we weten het niet. We hebben geen idee wat er gebeurt als we de situatie eens niet vanuit dat wat we altijd al deden en kennen aanvliegen.

Mijn nieuwsgierigheid wordt in ieder geval met de dag groter. En aangezien het allemaal begint met mijzelf ben ik gaan onderzoeken: hoe blijf ik weg uit patronen en overtuigingen die in mijn systeem direct aanschieten als het spannend wordt? Er is best veel onderzoek gedaan door o.a. dr. Joe Dispenza. Hij ontdekte dat je jezelf kunt herprogrammeren, letterlijk je realiteit en bewustzijn kunt verruimen waardoor je tot zoveel meer in staat bent. Dat dien je wel te doen op het niveau waarop die programmering ook is gedaan. In je lichaam en onderbewuste. En daar kom je niet door het zoveelste boek te lezen of er nog een middagje lang over na te denken.

Transformatie

Je moet dus uit het denken stappen en je systeem ontspannen zodat je je kunt overgeven aan iets compleet nieuws. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan meditatie, ademwerk, psychedelica (plantmedicijnen) etc. Ik heb het allemaal uitgeprobeerd en alle methodes werken op hun eigen manier.

Het mediteren heeft mij heel erg geholpen om mijn systeem te ontspannen en mijzelf makkelijker over te geven aan nieuwe beelden en ideeën. Ik heb dit ook vaak gedaan voordat ik mijn kunst ging maken.

Het ademwerk heb ik vaak in groepsverband gedaan. Een goede vriend van mij geeft dit soort sessies en noemt het gekscherend “Get high on your own supply”. Door op een bepaalde manier te ademen kom je in een trance waarin je letterlijk je systeem voelt openen en je ‘oude patronen’ kunt opruimen. Door emoties te laten gaan voel je hoe je dit letterlijk uit je systeem kunt laten stromen. Daarnaast ervaar je tijdens dit soort sessies ook een diepe verbinding met jezelf, de mensen om je heen, de wereld en het universum.

Maar ik denk dat het vooral mijn ervaringen met truffels zijn geweest waarmee ik echt nieuwe ervaringen heb gedaan. Bijvoorbeeld werkelijk heb kunnen voelen dat ik niet meer bang hoef te zijn voor de dood (dat scheelt heel veel angst en beperkend denken kan ik je vertellen). Ik kreeg tevens beelden te zien van een hele andere realiteit, een wereld die zoveel rijker was. Tranen liepen over mijn wangen terwijl ik een hele nieuwe wereld `zag. “We hebben een zoveel grotere potentie” heb ik uitgeroepen tijdens mijn reis. Het is niet alleen dat je het ziet tijdens zo’n sessie, het is dat je het ervaart alsof het al zo is. Hiermee sla je voor het eerst een ervaring op in je lichaam die er daarvoor niet was. Werkelijk out of the box herprogrammeren dus.

Ik geloof dat dit is wat de mensheid momenteel nodig heeft. Een diepe verbinding met onszelf, met deze potentie, een alternatief waar we nu nog geen idee van hebben maar wel degelijk bestaat.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op de YouTube kanalen van dr. Joe Dispenza of die van Gregg Braden. Wil je met een groepje eens een ademsessie doen DM me dan voor de gegevens van de organisator. Wat betreft de truffel ceremonies, mijn ervaringen van de afgelopen jaren hebben mij gesterkt in het verlangen om deze ook zelf te gaan faciliteren. Dat ga ik binnenkort met een andere zeer ervaren reisbegeleider doen. Daarover later meer en als je niet kan wachten dan weet je me te vinden als je je geroepen voelt!

Let the magic begin!

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten