Dit boek is niet voor watjes

Deel dit bericht

‘Oh nee, wacht dat is natuurlijk een rare review’ verontschuldigde een van mijn meelezers zich direct nadat ze dit had ingesproken. Ik had haar gevraagd om me in whatsapp berichtje gewoon spontaan te zeggen wat ze van mijn nieuwe boek Ik beval van het heelal vond.

En ook al was zij niet zo blij met haar ingeving, ik vond het een geniale review. En ik snapte ook wel waar hij vandaan kwam.

‘Jezelf bevrijden is zo Instagram-pastel nog niet’ noem ik het zelf. We voelen allemaal dat diepe verlangen naar vrijheid, naar helemaal onszelf zijn, in volle glorie de bühne op en dan met elkaar de meeste prachtig wereld creëren.

Menig spiritueel influencer lijkt je via dromerige foto’s vol bloemen, hertjes en zeepbellen te vertellen hoe gemakkelijk dit is.

Maar niets is minder waar!

Ik heb me jarenlang ondergedompeld in de persoonlijk ontwikkelingswereld, van alles uitgeprobeerd. En ik ben echt helemaal nergens iemand tegengekomen, geen trainer, begeleider of zogenaamde goeroe die dit werkelijk moeiteloos doet.

Het is vallen en opstaan.

Jezelf bevrijden van alles wat je tegenhoudt is intens pijnlijk en ongelofelijk prachtig tegelijkertijd. Het is de ene dag euforie over de ongekende mogelijkheden die je voelt als de magie door je leven stroomt en de andere dag diep onder de dekens wegkruipen omdat de angst je naar de keel vliegt en elke demoon in jezelf wakker schudt.

En hoe heerlijk zou het zijn als we dat allemaal eerlijk met elkaar zouden delen. Elkaar laten zien; je bent niet gek, dit is het proces. Je bent niet aan het falen, je gaat juist helemaal lekker zo struikelend over al je overtuigingen.

Dus ik dacht, ik ga dat eerlijke boek schrijven.
Schaamteloos. Niets inhouden. Alles delen.
Zodat we allemaal weer dat diepe verlangen kunnen voelen en ons gesterkt voelen in dat modderige proces waar we elkaar aan de ellebogen doorheen te slepen hebben.

Niet voor watjes dus 😉

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Uncategorized

Ik wil ook een Marcel!

Afgelopen weekend, een signeersessie,op deze foto staat mijn lief, hoe