Deel dit bericht

Elke keer als iedereen weer over elkaar heen buitelt van verontwaardiging voel ik hetzelfde: het gaat niet over strijd voeren. Je bent geen slachtoffer van wat er allemaal speelt. Deze tijd is werkelijk de ultieme uitnodiging om te ervaren dat jij zelf bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Juist deze tijd, waarin de meest bizarre bewegingen plaatsvinden en je helemaal mee kan laten sleuren met alles wat er speelt, is het moment waarop je kunt ervaren dat dat dus niet zo is als jij dat niet wilt.

Kun je, durf je, jouw ogen van het spel te halen?

Kijk een groep mensen heeft besloten: dit is het spel. Heeft een bord neergelegd, wat pionnen gepositioneerd en spelregels bedacht. Spelregels waar zij heel content mee zijn. Als jij dan aan hun spel mee gaat doen en je vindt het spel niet leuk, niet kloppen met je gevoel, dan kun je stampvoetend met de rest om dat bord blijven zitten maar winnen ga je nooit. Je zit immers in hun spel met hun speelregels, linksom of rechtsom blijf jij de verliezer. Het is namelijk hun spel!! Als jij met ze gaat strijden over dat spel blijf je in hun verhaal zitten en hou je een dynamiek van slachtoffer en dader voor een eeuwigheid in stand.

Bij mij kwam gisteren de gedachte op; wat als al die miljoenen mensen die zich nu zo kwaad maken hun aandacht helemaal zouden weghalen uit dat verhaal. En wat als ze die aandacht zouden richten op zichzelf, naar binnen zouden gaan, werkelijk gaan voelen wie ze zijn, gaan voelen hoe zij zouden willen leven. Wat als iedereen al die aandacht en energie daarop richt. Puur daarop, zonder met de buitenwereld bezig te zijn, zonder te bedenken hoe, gewoon voelen en de intentie zetten. Wat een mega impact zou dat hebben!! De werkelijkheid zou ter plekke veranderen.

Juist nu worden we uitgenodigd om werkelijk met elkaar te verbinden. Niet op een gezamenlijk slachtofferschap of strijd (wij tegen zij) maar verbinden op onze diepe waarden, op dat wat ons werkelijk drijft, dat wie we echt zijn, dat zou een enorm krachtig veld in de wereld zetten. En verhalen die daar niet mee resoneren worden dan helemaal niet meer gevoed en verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Waar kies jij voor?
Meespelen in het spel van een ander of wordt het tijd voor een nieuw verhaal.

Let the magic begin!

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Je Hart Volgen

Voorbij de Programmering: Leven vanuit Jezelf

Heb je weleens echt gevoeld wie je was, helemaal los van alles? Jezelf kunnen bevrijden van de opgelegde kaders, ongeschreven regels en oordelen. Zodat je werkelijk kon voelen wat waar is voor jou.

Je Hart Volgen

Thuiskomen

Een thuis gevoel waar geen dak of muren van steen