Concurrentie Bestaat Niet: Co-Create!

Deel dit bericht

Als je niet de concurrentie maar de verbinding voelt met elkaar ga je heel anders ondernemen. Dan voel je automatisch aan wat goed is voor het geheel, ga je samen creëren, puur op vertrouwen en een gedeelde missie. Dan ontstaat er vanzelf meer dan je ooit in je eentje voor elkaar had kunnen krijgen. Een utopie? Absoluut niet, ik ervaar het elke dag!

Zo noemde vorige maand een mede kunstenares niet haarzelf maar mijn naam onder een post van een ondernemer die een art galery ging openen hier aan de kust. Daardoor gaat een droom van mij in vervulling. En als ik op mijn beurt aanvragen krijg voor een workshop in Nederland stuur ik die mensen altijd door naar een mede Dot kunstenares in Nederland. En nee, dat is niet dezelfde persoon. Het gaat namelijk niet om voort wat hoort wat maar om te ervaren dat alles in beweging is en ook terug komt, in wat voor vorm en op wat voor tijd dan ook. Daar is vertrouwen voor nodig maar mijn ervaring is dat als je je daaraan durft over te geven, je er rijkelijk voor beloond wordt.

Hoeveel mensen denk jij dat je in je eentje kunt helpen?

Ik coach vaak ondernemers met een praktijk, zoals therapeuten, coaches of bewustzijnswerkers en dan hebben we het ook over samenwerken en hoe dan om te gaan met concurrentie. Ik maak weleens het sommetje; hoeveel mensen denk je dat je überhaupt met je praktijk kunt helpen? 25 per maand? 50? Terwijl er op dit moment miljoenen mensen in Nederland psychische hulp nodig hebben? Zeker op het gebied van persoonlijke- en spirituele ontwikkeling is de marktvraag momenteel vele male groter dan wat er aangeboden wordt. Hoe groot is die concurrentie dan? En wat zou je daadwerkelijk voor de mensheid kunnen betekenen als je meer met elkaar samenwerkt?

En dan heb ik het dus niet over een ‘ouderwetse’ samenwerking waarin je allemaal afspraken gaat vastleggen om dan alsnog ‘in control’ te blijven. Nee, echt open, in verbinding en met eenzelfde missie. Als je dat oprecht kunt voelen en alles naar elkaar durft uit te spreken dan kun je zoveel meer dan je nu voor mogelijk houdt. Spannend? Zeker! Kun je de ander oprecht een florerend bedrijf gunnen? Mag een ander het misschien een keertje ‘beter’ doen of hebben dan jij? Kun je in verbinding blijven met het groter geheel als bij jou de financiën iets minder gaan? En andersom: kun je ontvangen als het gaat stromen en daarvan genieten?

Waarom denk je dat al die bekende merken bij elkaar in de straat zitten?

Regel nummer één in de ‘ouderwetse’ marketing; ook al bied je eenzelfde soort product aan, ieder heeft zijn eigen identiteit en door bij elkaar te gaan zitten profiteer je dus juist van elkaars aantrekkingskracht. Samen maak je dan per winkel meer omzet dan als je ergens alleen was gaan zitten.

En dat geldt dus helemaal voor ondernemers die voor zichzelf werken, zij ‘vermarkten’ als het ware zichzelf. Zij zijn dus zelf het unieke product, daar kan helemaal niemand mee concurreren want er is er maar één die dat kan aanbieden, namelijk Jij!

Daarom vraagt echt samenwerken en co-creëren om autonome ondernemers. Zij die in hun kracht staan, hun eigen essentie helder hebben en volledig omarmt hebben. Dan ben je dus niet op elkaar aan het leunen maar echt gelijkwaardig samen mooie dingen aan het doen. Pure Joy!

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Je Hart Volgen

Voorbij de Programmering: Leven vanuit Jezelf

Heb je weleens echt gevoeld wie je was, helemaal los van alles? Jezelf kunnen bevrijden van de opgelegde kaders, ongeschreven regels en oordelen. Zodat je werkelijk kon voelen wat waar is voor jou.

Je Hart Volgen

Thuiskomen

Een thuis gevoel waar geen dak of muren van steen