Boeken

Failliet, Mooier Wordt Het Niet

Het vrije leven, een leven zonder zorgen, waarin je onbekommerd je hart kunt volgen en doet waar je zelf het meest gelukkig van wordt. Dat droomleven, dacht ik altijd, is alleen maar haalbaar als je heel veel geld hebt. Daarom startte ik mijn onderneming en werkte ik dag en nacht om dat te realiseren. Nooit had ik verwacht, dat juist op het moment dat ik alles verloor en werkelijk geen euro meer op zak had, ik de vrijheid zou voelen waar ik altijd zo naar verlangde. Dat ik een leven kon creëren waar ik altijd van droomde.

Als Tessa eindelijk haar ondernemersdroom werkelijkheid laat worden, kan ze haar geluk niet op. De investeerders staan in de rij, de bank leent haar een vermogen en niets lijkt een groot succes van haar online start-up in de weg te staan. Maar dan gooit de kredietcrisis roet in het eten. Onder het mom van ‘Failliet gaan kan altijd nog’ haalt ze alles uit de kast om haar bedrijf te redden. Wat volgt is een hilarisch ondernemersverhaal met een onvermoeibare onderneemster, bizarre wendingen, tenenkrommende gesprekken met flamboyante investeerders en de bank. Een ondernemersverhaal dat plotsklaps toch nog eindigt in een noodlottig faillissement. Tessa verliest alles; haar huis, haar geliefde en haar bedrijf. Maar als rasoptimist ziet zij hierin de ultieme kans om het roer rigoureus om te gooien en te kiezen voor een droomleven in Zuid-Spanje.

Ik beval van het heelal

Wat gebeurt er als je echt de controle durft los te laten? Als je in volle overgave een leven laat ontstaan dat je in je stoutste dromen niet bij elkaar had kunnen bedenken? Hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd uitziet, laat Tessa je ervaren in dit waargebeurde verhaal. Ze neemt je mee in een andere manier van leven, die gaat over vrijheid, verbinding en creatiekracht.

Jezelf bevrijden is zo Instagram-pastel nog niet. Tessa laat je zien hoe gaaf het wordt – en wat voor intense puinhoop! – als je jezelf overgeeft aan alles. Hoe je, bedekt in de modder en half kreupel, maar met een plezier dat zijn weerga niet kent, de volgende fase van daadwerkelijk leven ingaat. De magie druipt van de pagina’s, geen experiment wordt geschuwd, het is open en echt.

Dit boek is voor de ‘crazy ones’, voor de dromers, de lovers en de visionairs. Voor een ieder die zich regelmatig afvraagt of-ie op de verkeerde planeet geboren is. Diegene die de wereld anders voor zich ziet en zich afvraagt of hij de enige is. Nee dus!
Er is een andere realiteit die je nu nog niet kent, een potentieel in jezelf waar je steil van achterover slaat.

Je zult al lezend je eigen verlangen voelen opborrelen, een vuur zal ontsteken dat nooit meer dooft en je zult je verbonden voelen met alles. Weg met de conformatie en regels. Geen structuur, de mind in opperste staat van verwarring achterlatend.
Breek je het open in jezelf en in de wereld!

“Tessa laat niets onbesproken en onderscheidt zich daarmee van de suikerspinzoete zelfhulpboeken waar we momenteel mee overladen worden. Dit is de échte versie van onze zogenaamde verlichting.” (quote van wie?)

Let The Magic Begin!