Als het chaos wordt kun je dan aanwezig blijven?

Deel dit bericht

Ik had pas iemand die bij dit schilderij zei; ”Tessa ik word er helemaal naar van als ik er naar kijk, er gebeurt teveel en zonder structuur”. En ja dat klopt, dit is voor mij echte chaos and I love it. Uit eigen ervaring weet ik dat als je je durft over te geven aan de chaos en de controle durft los te laten, erbij durft te blijven als het allemaal in een wervelwind op je afkomt, dat juist daar in die oncontroleerbare chaos, daar de magie zit! Dan kunnen dingen gebeuren die je niet bedacht hebt van te voren, is ruimte voor onverwachte wendingen waardoor je leven opeens van een amateurvideo een Hollywood kaskraker wordt. Aanwezig blijven in de chaos gaat gewoon over zijn en niet doen. Je hoeft niets te doen! Nou ja, wel iets dus, aanwezig blijven, controle loslaten, door blijven ademen en nieuwsgierig worden naar het vervolg…

Ik weet dat bovenstaande soms net zo abstract klinkt als onderstaand schilderij. Want hoe doe je dit nu echt? Hoe ziet dat er in het dagelijks leven uit dan? Daarom, voor een ieder die snakt naar een waargebeurd manifestatie verhaal komt in het voorjaar van 2020 mijn tweede autobiografische roman uit. Een avontuur waar je gegarandeerd van AAN gaat en met knikkende knieën misschien ook wel geïnspireerd wordt (of juist helemaal niet). Dit is niet het zoveelste euforische zelfhulpboek maar de real life versie van onze zogenaamde verlichting, één zonder roze bril of andere weekmakers, doordrenkt met de rauwe werkelijkheid en een echtheid waar de barsten van in je ruiten springen.

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten