5x gratis ondernemen voor therapeuten & coaches die nu zonder klanten zitten

Deel dit bericht

Het is heel simpel…. of alles gaat met dit corona virus naar de klote en dan heeft helemaal niemand een oplossing voor je. Of over een paar weken is het weer ok (zoals nu in de eerste landen als China en Korea na 6 weken het geval is). Al met al hebben we het dan over 6 weken die je moet overbruggen waarin je werk wellicht is weggevallen. Hoe ga je deze periode dan optimaal benutten zodat je hierna gelijk full power weer aan de slag kan? In deze blog geef ik je 5 tips die je gratis kunt doen om je onderneming sterker en beter door deze periode heen te krijgen.

Werkelijk in verbinding met je klant

Het begint met in verbinding blijven, niet uitchecken! Je eigen angst over geld verdienen opzij zetten en voelen wat je op dit moment in deze 6 weken echt voor je klant zou kunnen doen? Waar lopen ze op dit moment mee rond? Wat zijn de meest prangende vragen? Waar kun jij ze dus nu het beste mee helpen? Wellicht iets heel anders dan je normaal doet. Echt puur in verbinding, vanuit jou als mens en de ander. En ga dat gewoon doen. Schrijf op wat er bij je opkomt en deel dit. Ik geloof dat je werkelijk aanwezig zijn nu het grootste cadeau is voor iedereen. En het is dan voor jouw klanten na deze periode echt een no-brainer bij wie ze als eerste weer hun afspraken moeten gaan inplannen.

Bouw je relatiebestand op

Nieuwe klanten of afspraken binnen halen is in deze periode misschien wel niet mogelijk maar jouw doelgroep heeft wel degelijk behoefte aan je nu. Wellicht kun je ze nu helpen met een e-bookje tips, of een video of een dag oefening. Voel wat bij je past en voor jou nu ook praktisch is om aan te bieden. Als je in dit proces de email adressen verzamelt bouw je in deze 6 weken een mooi bestand op van mensen die je na deze periode kunt benaderen voor jouw gewone sessies. Om een bestand op te bouwen heb je genoeg aan een gratis account op MailChimp. En ook voor MailChimp geldt, veel gratis tutorials op YouTube

Bouw zelf aan je website

Als jouw website in bijvoorbeeld WordPress is gebouwd (of elk ander open platform) dan kun je, nu je alle tijd hebt, prima zelf aan je website bouwen. Op YouTube vind je miljoenen gratis video tutorials. Begin met wat kleine gemakkelijke aanpassingen en leer jezelf hoe je voortaan je eigen website doorontwikkeld. Hier een link naar WordPress Tutorials  En hier een link naar gratis beeldmateriaal: www.unsplash.com

Schrijf nu eindelijk dat (e)boek

Ja ik weet dat vele van jullie al jaren dromen van een eigen boek. Of dat nu een e-book is met tips of een volledig roman met prachtige boodschap. Hij borrelt al een tijdje, dit is je moment! En online zijn er genoeg gratis tips en trucs te vinden voor het schrijven van je eigen boek zoals op de website van https://estherjacobs.info/ of bij https://freeyourinnerwriter.nl/free-download/ . Zij bieden beide zelfs een online programma aan om binnen een week tot enkele weken je boek te kunnen schrijven. Wat houdt je nog tegen!

Experimenteer met online diensten

Ga experimenteren door online je dienst aan te bieden. Dat kan gewoon gratis via Zoom, WhatsApp groepjes, of telefonisch zoals ik ook al jaren doe. Laat je klant wennen aan deze nieuwe manier van coachen of sessies. Je kunt er in deze periode wellicht iets minder voor vragen of een aantal sessies gratis aanbieden zodat zowel jij als de klant hier nu ervaring mee op kunnen doen. Het grote voordeel is dat ze dan nu gaan ervaren dat dit ook een hele fijne manier is van coachen en jij er straks een mooie nieuwe dienst bij hebt.

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Uncategorized

Ik wil ook een Marcel!

Afgelopen weekend, een signeersessie,op deze foto staat mijn lief, hoe