3x Hoe Jouw Essentie Te Vertalen Naar Een Website

Deel dit bericht

Het bouwen, die nulletjes en eentjes van je website, dat is zo spannend niet. Met al die mooie platformen tegenwoordig kun je zelfs zonder programmeur of designer iets moois neerzetten. Maar dat wat je te vertellen hebt, je essentie van gevoel naar papier of in dit geval webpagina krijgen. Dat is waar de meeste ondernemers een kleine error krijgen. Je zal niet de eerste zijn die als een bang hert in de koplampen van zijn computerscherm blijft staren.

1. No more Holding Back

Een beetje half en veilig achter een muur van dooddoeners en nietszeggende woorden je onderneming neerzetten is het gevaarlijkste dat je kan doen. Dan weet niemand waarvoor hij echt bij jou moet zijn, krijg je mensen op je stoep waarmee je helemaal niet wilt werken en heb je binnen de kortste keren je eigen beperkende overtuiging ‘dat je dit toch eigenlijk helemaal niet kan’ bekrachtigd. Je moet er helemaal voor gaan! Niets inhouden, blijf weg van politiek correcte teksten en ga al helemaal niet iets kopiëren van een ander. Jouw verhaal, jouw unieke insteek is nu juist wat jouw ondernemersavontuur tot een succes gaat maken dus je zult jezelf in volle glorie moeten presenteren.

2. Schrijf alsof niemand het ooit gaat lezen

Teksten schrijven is net als dansen en zingen. Je moet je helemaal laten gaan om die mooiste teksten tot leven te wekken. Je gaat dus niet zitten bedenken wat je wilt schrijven, je gaat gewoon schrijven. Dat doe je als volgt: haal even een paar keer diep adem door je buik, voel de intentie om nu werkelijk te vertellen wie je bent, zet je vingers op de toetsen en ga tikken. Het maakt letterlijk niet uit wat je tikt. Als er niets opkomt, tik je ‘er komt niets op’ of ‘ik vind dit stom’. Het maakt echt helemaal niets uit als je maar blijft doortikken. Je mag niet stoppen. Ik kan je alvast vertellen, zo ergens rond pagina 3 is ‘where the magic happens’. Die eerste twee pagina’s zitten meestal vol onzin waar je jezelf dag in dag uit mee weerhoudt werkelijk te zijn wie je bent. Dus als je jezelf daar al tikkend doorheen geworsteld hebt komt tevoorschijn wat al zo lang stil is geweest: jij! En je zult zien dat het iets anders is dan jij nu denkt dat je komt doen 😉

3. Foto’s waarop ik jou kan voelen

Jezelf laten zien is dus ook letterlijk jezelf laten zien. Hoe moeilijk we het ook vinden om op de foto te gaan, goed beeldmateriaal is zo belangrijk. Zeker voor al die mensen die zich begeven op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, sociaal ondernemerschap of bewustwording. Als een vakgebied nog nieuw is of niet altijd even grijpbaar dan moet je mensen een veilig gevoel gaan geven. Jouw doelgroep vindt het al spannend genoeg dat ze met de materie aan de slag willen waarvoor ze op je website komen. Met foto’s van jou, jouw praktijkruimte of werkvorm kunnen mensen letterlijk voelen of het voor ze klopt. Even verbinden met wie jij bent en hoe jij werkt. Dat maakt net het verschil tussen wel of niet die afspraak met jou inplannen.

En dan begint het pas…

Als je dan die eerste teksten en foto’s gemaakt hebt, geef jezelf dan de ruimte om te bewegen. Zie het echt als een eerste schets. Dat vind ik ook het mooiste moment in mijn werk; wanneer ik mensen voor het eerst die home pagina laat zien waarop letterlijk staat en voelbaar is wat ze mij vertelt hebben. Sommige zitten met het angstzweet in de handen die website door te scrollen. Daar staat het dan; hun verlangen, die droom, ze zien zichzelf. Het staat er concreet in woord en beeld. En dan begint het pas! Want wat missen ze in de tekst? Wat durfde ze nog niet te vertellen en is nu een gapend gat in deze eerste versie? Waar mag je nog meer tevoorschijn komen? Kan je al voelen welke klanten zich aangetrokken voelen tot dit verhaal en klopt dat met wat jij wilt?

Alsof je uit de kast komt!

Een website neerzetten is alsof je uit de kast komt. Hier ben ik dan met alles erop en eraan. Dit is wat ik eigenlijk al jaren wil zeggen maar tot nu toe niet gedurfd heb. En na veel schrappen, herschrijven en schuiven zijn de zweethandjes verleden tijd en hebben die plaatsgemaakt voor plezier, enthousiasme, je voelt je levensenergie door je lijf heen golven. Er bestaat geen groter geluk dan voelen dat je eindelijk trouw bent aan jezelf en er werkelijk voor bent gegaan.

Voel jij ook een diep borrelend verlangen dat nu eindelijk in concrete letters en tekens tevoorschijn wil komen en wil je hulp in dit proces? Ik heb een talent voor het invoelen wat jij komt doen. Ik vind verlangens en dromen ook achter de meest dik gebouwde muren en kan me gemakkelijk verbinden met wie jij in essentie bent. Zo help ik jou dit te vertalen naar tekst, beeld, een website, zodat je jezelf in alle waarachtigheid in de wereld kunt gaan zetten.

Ik beval van het heelal

Werkelijk in overgave een leven laten ontstaan dat je stoutste gedachten te boven gaat? Wil je weten hoe dat er real life, rauw en ongecensureerd aan toe gaat? Ik neem je in dit waargebeurde verhaal mee op deze ontdekkingsreis die gaat over vrijheid, verbinding en creatie kracht.

Meer berichten

Uncategorized

Ik wil ook een Marcel!

Afgelopen weekend, een signeersessie,op deze foto staat mijn lief, hoe